Novela zákona bola na začiatku braná ako samozrejmosť, že už v júli 2020 o nálepky STK prídeme. Avšak nestalo sa. Nálepky sme stále dostávali a stále tak za ne aj platili. Zmena k lepšiemu nastala až teraz, od 1. júla 2021.

Práve od tohto dátumu prestali stanice TK a EK vydávať nálepky s vyznačenou dobou platnosti TK a EK. Po mnohých rokoch sa to konečne podarilo a tak máme na čelnom skle o nejakú tú nálepku menej. Niekto tam môže mať ešte KO nálepky, ktoré sú však zbytočné po mesiaci od KO, prípadne diaľničné známky z iných krajín.

Nálepky si môžete z čelného skla strhnúť

Kto sa bude pýtať, či ich musí mať aktuálne na skle, tak odpoveď je jasná, nemusí. Po výmene čelného skla tak nemusíte nič lepiť na sklo a dodatočne platiť na TK a EK za nové nálepky. Policajná kontrola ich totiž už nevyžaduje na skle. Kto chce, môže si ich tak aj strhnúť dole.

Lacnejšie to však nebude

Kto sa však tešil na zlacnenie TK a EK z dôvodu nevydávania nálepiek, bude sklamaný. Podľa môjho zdroja mal výťažok z predaja nálepiek ísť do prevádzky vývoja takzvaného CIS TK, teda do Celoštátneho informačného systému technických kontrol. Keďže nálepky nebudú, presne tú istú sumu za ne tak vodič pri kontrole zaplatí za prevádzku tohto systému. Cenovo tak TK ani EK nebudú lacnejšie, iba ušetríme pri možnej výmene čelného skla.