Špekulácie o vrcholnej verzii Supry s označením GRMN kolujú automobilovým svetom už pár rokov, prakticky od predstavenia aktuálnej generácie v roku 2019. Doteraz sme sa jej nedočkali a viacerí fanúšikovia stratili nádej. Japonský magazín Best Car však prišiel s informáciou, že sa Toyota tejto myšlienky nevzdala a špičkový variant chce vážne predstaviť. Malo by sa tak stať do dvoch rokov, keďže v roku 2025 Japonci predstavia novú Supru a je dosť možné, že už bude mať elektrický pohon. 

Motor z BMW M3

Ide zatiaľ o nepotvrdené správy, no viaceré zdroje tvrdia, že novinka by mala ponúknuť výkon až 550 koní, pričom motor by si mala požičať od športovej divízie BMW. Konkrétne by malo ísť o agregát S58, teda dvomi turbami preplňovaný 3,0-litrový šesťvalec, ktorý využívajú súčasné BMW M3 a M4. 

Toyota GR Supra GT4 EVO

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Zároveň sa začínajú objavovať zvesti aj o novej generácii Supry. Či bude skutočne na baterky, s určitosťou nevieme, ale zatiaľ čo meno Supra by malo prežiť, jeho nemecké dvojča podľa všetkého také šťastie mať nebude a model Z4 zrejme skončí v roku 2025 bez nástupcu. Best Car zároveň tvrdí, že šiesta generácia Supry si napriek prechodu na elektrický pohon zachová tradičný pohon zadných kolies a postavená bude na platforme e-TNGA. 

Toyota samozrejme nikdy nebola veľkým zástancom elektromobilov, a preto berieme informáciu o náhrade ikonického športového kupé za batériové auto s rezervou. Skôr sa prikláňame k scenáru, v ktorom figuruje hybridný pohon. Ako to však bude v skutočnosti, uvidíme už o dva roky. 

Zdroj: Best Car