Skupina JLR tak postupne chce stabilizovať svoje zisky a do budúcna rozšíriť ponuku modelov o významné novinky, ale aj revidované modely. Všetkých 5 nových modelov má byť postavených na modulárnej koncepcii, ktorá umožní pridávať plug-in hybridné a elektrické verzie.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Úplne prvým predstaveným modelom má byť nový Defender, ktorý majú vyrábať u nás v Nitre. Ďalšou novinkou má byť v priebehu budúceho roka nový luxusný XJ. Ten však má prísť na trh podľa viacerých odhadov ako čisto elektrická limuzína, teda prakticky prvá luxusná elektrická limuzína. Neskôr by však mali prísť aj plug-in hybridné verzie.

Do rodiny JLR by malo pribudnúť nové SUV, veľký Jaguar J-Pace. Malo by ísť o dvojičku k Range Rover-u. Ponuka motorov by mala obsahovať aj nové radové šesťvalce. Príchod je plánovaný na rok 2021. Štvrtou novinkou má byť v priebehu roka 2021 aj Range Rover Road Rover, teda zmenšený Range Rover na úroveň crossoverov. Samotný Range Rover je na trhu už od roku 2012, teda si pomaly zaslúži aj novú generáciu. Tá by mala prísť asi až začiatkom roka 2022. Uvidíme, či sa tieto predpovede naplnia, v niektorých prípadoch sú totiž dosť odvážne.

Zdroj: autocar.co.uk

Crossover Range Rover Road Rover.