Film Autá som považoval za veľmi zaujímavý. Aj keď je to rozprávka, v tej dobe očarila mnoho dospelých, pretože prerozprávala skutočné príbehy. Samotné autá z filmu mali svoje reálne predlohy a medzi ne patrilo aj modré Porsche 911 generácie 996 po modernizácii.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Porsche si po dlhých rokoch na túto predlohu spomenulo a pripravilo jedinečný kúsok. Len pre rekapituláciu, vychádza zo súčasnej generácie 992, je to 911 GTS s 3,0-litrovým šesťvalcovým boxerom, ktorý produkuje 353 kW (480 koní) a má 7-stupňovú manuálnu prevodovku. Jedinečný modrý lak má názov Sally Blue Metallic a ďalej tu máte k dispozícii špeciálne disky napodobňujúce tie z modelu 996 Turbo, ale aj originálny kľúč či kniha dokumentujúca vznik auta.

Výsledok prekvapil

V aukčnom dome RM Sotheby’s malo Porsche určite veľké očakávania, avšak také vysoké, za koľko sa nakoniec modrá 911 predala, asi nie. Výsledná suma sa zastavila na čiastke 3,6 milióna dolárov, čo je pri súčasnej parite rovnaká hodnota aj v eurách. Nový majiteľ okrem auta získal aj plachtu na zakrytie či špeciálne hodinky, ktoré majú detaily lakované rovnakou farbou ako 911 Sally Carrera.

Zdroj: Porsche