Manfred Weber je opäť najvyššie postaveným kandidátom CSU v budúcoročných európskych voľbách. Jeho plán je jasný. Zrušiť zákaz spaľovacích motorov od roku 2035.

Ak sa našej skupine podarí po európskych voľbách získať väčšinu, zvrátime zákaz spaľovacích motorov, ktorý prijal Európsky parlament v tomto volebnom období,“ povedal Weber v rozhovore s bavorskou mediálnou skupinou Mediengruppe Bayern.

Proti červeným i zeleným

Len pripomíname, že podľa dnešného predbežného návrhu, ktorý by mal byť revidovaný v závislosti na vývoji v roku 2026, by malo byť možné predávať nové automobily aj po roku 2035, ale len v prípade, že budú poháňané uhlíkovo neutrálnymi palivami, teda takzvaným syntetickým benzínom či syntetickou naftou.

V rámci revízie by sa mal skúmať vývoj výstavby infraštruktúry pre elektromobily a samozrejme aj ich počet na cestách, hlavný kandidát CSU a šéf EPP však chce zájsť ešte ďalej. „Rád by som využil túto revíziu k náprave rozhodnutí červených a zelených strán, ktoré vedú k obrovskému konkurenčnému znevýhodneniu EÚ,“ dodal v interview Manfred Weber.