Asi by sme mali v prvom rade dodať, že táto záruka platí pre modely so spaľovacími motormi a teda i pre plug-in hybridné verzie. Kto by namietal, že to neplatí pre elektrické Mercedesy, tak to nie je celkom pravda. Batériové modely dostanú okrem štandardných 2 rokov s neobmedzenými kilometrami ďalšie 4 roky alebo nájazd 90 tisíc kilometrov. V prípade elektromobilov sa predĺžená záruka netýka batérie, pretože na tú sa vzťahujú iné pravidlá. Napríklad pre akumulátor Mercedesu EQS platí garancia 10 rokov alebo 250 tisíc kilometrov.

Predĺžená záruka začína platiť pri nákupe nových vozidiel od 1. januára 2024. Benefit bezplatného servisu na 6 rokov alebo do 160 tisíc km tak bude nahradený touto novou predĺženou zárukou. Generálny riaditeľ slovenského zastúpenia Mercedesu, Oliver Zink, je presvedčený, že vďaka tejto záruke budú mať zákazníci pocit ešte väčšej istoty a že ich nové vozidlo bude v špičkovom stave slúžiť mnoho rokov.

Záruka je celoeurópska

Uvedená predĺžená záruka platí síce pre autá predané na našom trhu, ale má samozrejme celoeurópsku platnosť a zvyšuje možnú zostatkovú hodnotu vozidla pri jeho ďalšom predaji. Pokryté sú v nej všetky veci s výnimkou spotrebných a náhradných dielov, ktoré sú predmetom pravidelných predpísaných údržieb. Okrem tejto predĺženej záruky získa zákazník aj záruku mobility Mobilo až do 30 rokov za predpokladu pravidelnej predpísanej údržby u autorizovaných partnerov.

zdroj: Mercedes-Benz