Dátum svetovej premiéry ako aj príchod na trh (ktorý prebehne v apríli 2023) nám prezradila samotná automobilka. Čo však stále s istotou nevieme, sú technické parametre pripravovaného ostrého kupé.

Na fóre BimmerPost (odkiaľ pochádzajú aj nové zábery chystanej M2) sa pred časom objavil zaujímavý príspevok, ktorý odhaľuje aspoň výkon. Pod kapotou by mal podľa očakávania pracovať 3,0-litrový radový šesťvalec twin-turbo (S58), ktorý by mal v tomto prípade produkovať 338 kW, teda 460 koní, čo je o takmer stovku viac ako má prvá generácia. Pochopiteľne sa bavíme o základných verziách tohto modelu a nie verzii Competition či CS. 

Zadný pohon či xDrive? 

Hodnotu maximálneho krútiaceho momentu zatiaľ nepoznáme, no modely X3 M a X4 M využívajúce rovnaký agregát disponujú 620 Nm. Očakáva sa preto, že v prípade novej M2 bude jeho hodnota na úrovni najmenej 600 Nm. Prenášať by sa mal len na zadné kolesá, ale niektoré špekulácie naznačujú, že by malé kupé mohlo dostať aj pohon všetkých kolies xDrive. Čo sa týka prevodovky, k dispozícii bude nielen 8-stupňový automat M Steptronic, ale aj starý dobrý 6-stupňový manuál

Napriek tomu, že nové BMW M2 si ešte nestihlo ani odbiť svoju oficiálnu premiéru, hovorí sa už o vývoji ostrejšieho variantu s označením CS alebo CSL. Prvotné správy hovoria o navýšení výkonu na 353 kW (480 koní), úpravách na podvozku a brzdách a taktiež použití výhradne automatickej prevodovky. To je však hudba budúcnosti a nateraz ide len o dohady.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 24 obrázkov

Zdroj, foto: BimmerPost