Samozrejme že toto nie je úplne prvá solárna nabíjacia stanica na svete. Ide však o prvý produkt svojho druhu, ktorý vznikol v spolupráci značiek Mini a Red Bull a bude sa ďalej rozširovať. Pilotný projekt začína s prvou solárnou nabíjacou stanicou v juhoafrickom Kapskom Meste, kde sa na nedostatok slnečných dní určite nesťažujú.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Mini a Red Bull spolupracujú nielen v Južnej Afrike dlhodobo. Prvé Mini s maketami plechoviek Red Bullu vznikli už pred 17 rokmi a podľa Shauna Willisa z tamojšieho zastúpenia britskej značky je aj táto nabíjacia stanica dôkazom silného spojenia a spolupráce medzi obomi značkami.

Zatiaľ len dva nabíjacie boxy

K dispozícii sú zatiaľ len dva konektory Type 2 s maximálnym nabíjacím výkonom 9 kW. Neskôr sa môže plocha rozrásť a tým by narástol aj samotný výkon. Niečo podobné si môže postaviť aj jednotlivec na streche rodinného domu, problémom sú však vždy na začiatku financie, presnejšie povedané vysoký vstupný kapitál. Nápad s takouto nabíjacou stanicou je však prospešný a môže sa stať príkladom pre ďalšie značky.

Zdroj: BMW, cleantechnica