Takmer presne pred pol rokom sme spoznali piate vydanie ikony menom Range Rover, najhonosnejšieho SUV z dielne koncernu JLR. Pod decentne upraveným zovňajškom skrýva novú platformu MLA-Flex. Bolo otázkou času, kedy obdobnou zmenou prejde menší a dynamickejší variant nesúci prívlastok Sport. Čakanie naň sa onedlho skončí.

Britská automobilka ohlásila, že vozidlo predstaví 10. mája o 18. hodine nášho času. Odhalenie avizuje aj formou krátkeho videa. To naznačuje, že súčasťou debutu bude už tradične nejaký kaskadérsky kúsok. V čom spočíva? Zatiaľ nevieme, no kľúčovú rolu v tom evidentne zohrá umelý vodný kanál. Očakávať môžeme brodenie i skákanie.

Popri upútavke publikoval výrobca aj niekoľko obrázkov. Zjednodušená grafika interiéru ukazuje, že palubná doska vyznáva rovnakú základnú architektúru ako vo väčšom bratovi. Dostane však mierne odlišné tvarovanie. Prepracovaná bude centrálna konzola, zmení sa tiež volant. Z hľadiska vybavenia či technológií očakávame minimálne rozdiely.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Oficiálnu pečať majú aj tri fotografie poodhaľujúce vzhľad karosérie. Vyčítať z nich môžeme pomerne malé úpravy zovňajšku, napríklad oblasť predného blatníka a stĺpika vyzerá v porovnaní so súčasným SUV takmer nedotknuto. Ani tvary štíhleho diódového svetlometu či nárazníka sa nezdajú byť radikálne odlišné. Všetko teda nasvedčuje tomu, že navonok bude medzigeneračná retuš iba decentná.

Vo verzii SVR vyše 600 koní

Z hľadiska techniky očakávame najmä kopírovanie súrodenca. Dynamickejší variant luxusného britského SUV asi dostane benzínové i naftové trojlitrové šesťvalce, ale tiež zážihový plug-in hybrid a silný agregát V8 so zdvihovým objemom 4,4 litra. V chystanej špičkovej verzii SVR údajne výkon osemvalca presiahne hranicu 600 konských síl. Je viac-menej isté, že v ponuke sa objaví až neskôr.