Renault onedlho ukončí odpočítavanie spustené 6. decembra minulého roka, kedy zverejnil meno svojho nového SUV. Pripravovaný typ Austral medzičasom ukázal jeho siluetu a tiež maskované vývojové exempláre. Podrobnejší pohľad ponúkol na interiér, pri ktorom sľubuje kvalitu. Teraz francúzska automobilka dôležité vozidlo ukazuje na skici.

Samozrejme, náčrt má tradične prehnané proporcie a obrovské kolesá. Dizajnovo však predná časť viac-menej spĺňa predpoklady vychádzajúce z aktuálneho štylistického jazyka značky i fotiek prototypov. Výrazne sa nelíši od vizualizácií Uness Design. Výnimkou sú tvary nárazníka, ten pravdepodobne patrí do balíka R.S. Line.

Francúzi uvádzajú, že ide o posledný kúsok skladačky pred samotnou premiérou SUV Austral. Do jeho debutu aktuálne zostávajú necelé dva týždne. Odohrať sa má 8. marca, kedy sa dozvieme všetky podrobnosti. Z rozmerov zatiaľ výrobca prezradil iba dĺžku 4,51 metra

Iba elektrifikované benzínové motory

Renault Austral využije koncernovú architektúru CMF-CD3. Pod jeho kapotou sa objavia výhradne prepĺňané zážihové motory, pričom všetky budú mať istú mieru elektrifikácie. Automobilka zatiaľ hovorila o objemoch 1,2 a 1,3 litra. Taktiež uviedla, že najsilnejší variant bude mať maximálny výkon 147 kW (200 k).

Zdroj: Renault