Škoda Enyaq iV úspešne vstúpila na trh, na Slovensku šlo počas minulého roka o najpredávanejší elektromobil vôbec. Jeho atraktivitu majú v najbližšom čase zvýšiť ďalšie odrody. Ponuku rozšíri druhý karosársky variant s prívlastkom Coupé, ktorý naznačil koncept Vision E už v roku 2018. Teraz sa predvádza na prvej oficiálnej skici.

Zverejnený náčrt ukazuje, že bodykit novinky bude vychádzať z vyhotovenia Sportline. Svoje krivky si ponechá predný nárazník i maska chladiča dostupná vo verzii s diódovým pásom prepájajúcim svetlomety. Zhodné majú byť disky kolies a asi aj zadné svetlá, jediným rozdielom tak bude klesajúca strešná línia a tvar zadnej kapoty.

Mladá Boleslav zverejnila pilotný náčrt elektrického SUV-kupé aj v spoločnosti dvojdverového modelu Škoda Popular, ku ktorému prirovnáva jeho siluetu. Žiadne detaily zatiaľ neprezradila. Otázna je najmä konštrukcia dverí, obrázok naznačuje možnosť použitia dizajnovo atraktívnej verzie bez okenného rámu. Isté to však nie je.

Debut sa odohrá 31. januára

Úprava karosérie pravdepodobne neovplyvní základnú veľkosť batožinového priestoru, malo by tak ísť opäť o 585 litrov. Samozrejme, pri naložení po strechu a sklopení zadných sedadiel bude objem nižší než 1 711 l dostupných pri klasickom variante. Na presné číslo si ešte pár týždňov počkáme.

Debut druhého vyhotovenia typu Enyaq iV sa blíži. Ako česká automobilka prezradila už vlani, jeho svetovú premiéru chystá na 31. januára. V tomto roku má pritom Škoda odhaliť ešte športovo ladený model RS s maximálnym výkonom 225 kW (306 k). Je viac-menej isté, že v takejto verzii príde aj variant Coupé.

Zdroj: Škoda