Škoda Superb, aj keď bola a stále je vlajkovou loďou mladoboleslavskej automobilky, doteraz nemala v ponuke masážne sedadlo. Napríklad aj do modernizovaného VW Golfu siedmej generácie si môžete masážne sedadlo dokúpiť. Superb tak len dorovnáva to, v čom za konkurenciou zaostáva.

Masážne sedadlo je k dispozícii za 179 € a len pre 3 najvyššie línie výbavy.

Masážne sedadlo je k dispozícii za 179 € a len pre 3 najvyššie línie výbavy. Taktiež je v ponuke len s elektricky nastaviteľnými prednými sedadlami. Naďalej zostáva v ponuke aj funkcia vetrania sedadiel, ktorá je dostupná len s koženým perforovaným poťahom.

Masážne sedadlo je k dispozícii len s elektricky nastaviteľnými prednými sedadlami.

Pred malými ťukancami môže zachrániť funkcia Manoeuvre Assist, ktorá rozpoznáva prekážky po novom aj pred vozidlom. Systém varuje vodiča nielen akusticky a opticky, ale zrážke dokáže predísť zastavením, alebo aspoň znížiť rýchlosť nárazu.

Systém Columbus bude mať po novom už 9,2-palcovú obrazovku.

Konštruktéri tiež upravili šírku displejov. Navigačný systém Columbus tak prichádza miesto 8-palcovej s 9,2-palcovou obrazovkou a navigácia Swing prechádza z 5- na 6,5-palcový displej. Systém SmartLink+ tiež po novom prenesie do infotainmentu vozidla aplikácie z telefónu, ako napríklad navigáciu alebo komunikačné nástroje.

Systém Care Connect pomôže v prípade dopravnej nehody.

Súčasťou štandardnej výbavy je po novom služba Care Connect, zatiaľ na prvý rok. Najdôležitejšou funkciou je aktivácia núdzového volania po nehode, ak sa aktivoval niektorý zo zádržných systémov. Pomocou tlačidla v strope môže toto volanie aktivovať manuálne aj sám vodič. S aplikáciou Connect App je možný aj vzdialený prístup k vozidlu a k informáciám, či sú zavreté okná alebo vypnuté svetlá. Funkcia poslednej parkovacej pozície umožní ľahšie hľadanie vozidla na parkovisku, k nej pomôže tiež manuálne vyvolateľné trúbenie. Do ponuky pribudne tiež nová červená farba a 19-palcové disky s dizajnom Acamar. Vozidlá s novinkami práve schádzajú z výrobných pásov a k novým zákazníkom tak prídu už čoskoro.