Zadné LED svetlá robia rozdiel

Omladzovacia kúra sa vonkajšieho vzhľadu dotkla iba decentne. Auto dostalo novú prednú masku a zozadu ho okamžite odlíšite od pôvodnej verzie vďaka novému dizajnu zadných svetiel. Táto zmena je dosiahnutá LED technológiou. Chróm pribudol pri dennom svietení v dolnej časti nárazníku, inak je Vitara v zásade rovnaké auto. V položke príplatkovej výbavy pribudli dve nové farby – Solar Yellow Pearl a Ice Grayish Blue. Obe dostupné aj v dvojfarebnom vyhotovení. Prvý variant s bielou alebo čiernou strechou, druhý modrý len s čiernou. V ponuke pribudnú aj nové disky.

Ak si nebudete istý, či ide o modernizovanú verziu, pozrite sa na zadné svetlá.

Koniec nafty?

Zásadnejšie zmeny nastali pod kapotou. Z ponuky sa vytratil atmosférický štvorvalcový motor a miesto neho pribudli dva nové turbomotory. Prvým, slabším, z nich je 1,0l trojvalec Boosterjet, známy z menšieho Swiftu. Jeho parametre zatiaľ nie sú dostupné, ale dá sa predpokladať, že budú zhodné s tými zo Swiftu. To je 112 koní a 160 Nm. Zaujímavejšou voľbou je prepĺňaný štvorvalec 1.4 Boosterjet, ktorý bol predtým pod kapotou Vitary S. Ten ponúka 140 koní 220 Nm, ktoré určite rodinnému SUV pristanú viac. Ak patríte k cezpolným a často sa vyberáte na dlhé jazdy, mám pre vás zlú správu. V ponuke zatiaľ nefiguruje žiadny naftový agregát. To či do ponuky časom príde známe nie je.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Vnútri vozidla sa zlepšila kvalita a celkový pocit z auta, hlavne vďaka použitiu mäkších plastov na prístrojovej doske. Nový je farebný 4,2 palcový displej palubného počítača. Zmenené sú aj látky použité na sedadlách a aj ich vzor je nový. Doterajšiu bezpečnostnú výbavu rozšíria okrem iného asistenti: „Dual Sensor Brake Support“ pre elimináciu kolízií s prekážkou pred vozidlom, zároveň pre indikáciu únavy vodiča, varovanie a udržiavanie v jazdnom pruhu a pre rozpoznávanie značiek. Nechýba ani „Blind Spot Monitor“ pre sledovanie mŕtveho uhla a „Rear Cross Traffic Alert“ pre kontrolu situácie za vozidlom. Novú Vitaru si u nás môžete kúpiť od jesene tohto roku.