Veľká modernizácia tretej generácie Cayennu je na spadnutie a už budúci mesiac nám automobilka predstaví finálnu podobu. Ako ochutnávku vecí budúcich nám automobilka naservírovala prvé obrázky interiéru, v ktorom prebehli radikálne zmeny. Na palubnej doske pribudla veľká dotyková obrazovka pre spolujazdca a páka voliča automatickej prevodovky sa zo stredového tunelu presťahovala k digitálnym budíkom.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Za volantom z Taycanu nájdete nový 12,6-palcový digitálny prístrojový panel, z ktorého zrejme definitívne zmizol analógový otáčkomer. Porsche tak Cayenne pripravilo o posledný klasický prístroj, aj keď v plne digitálnej forme to bude asi vyzerať konzistentnejšie. V strede naďalej ostáva 12,3-palcová obrazovka, len je umiestnená o niečo vyššie.

Tretí displej za príplatok

Spomínaný tretí displej pred spolujazdcom (opäť inšpirovaný Taycanom) bude samozrejme za príplatok. Má uhlopriečku 10,9 palca a cestujúci môže vďaka nemu pohodlnejšie ovládať navigáciu, audiosystém ale k dispozícii má aj internet či prehrávanie videí. Porsche hovorí, že to vodiča rozptyľovať nebude, zabráni tomu špeciálna fólia, takže naň z miesta vodiča nebude nič vidieť.

Zmizlo tiež štartovanie kľúčom. Vľavo od volantu už bude len štartovacie tlačidlo. Ako presne bude ale vyzerať exteriér či ďalšie prvky výbavy, to sa dozvieme po svetovej premiére. Tá je naplánovaná na 18. apríla.

Zdroj: Porsche