Budúci bestseller?

Nie je to tak často, keď na test dostaneme verziu, akú si zákazníci aj najčastejšie kupujú. Áno, nemôžem vám tu predstaviť nové MFR LED svetlá, vynovený infotainment a polo digitálne budíky. Avšak pri pohľade na predaje je práve toto tá najrelevantnejšia verzia pre budúcich zákazníkov. Výbava Family dominuje s 59 % podielom predajov u nás. Takisto základný motor 1,4 MPi bol druhým najpredávanejším. Tento motor nahrádza úplne nová štvorvalcová 1,5 DPi s dvojitým vstrekovaním paliva a bez preplňovania. Ponúka 81 kW (110 k) a spojená je výhradne so 6 stupňovou manuálnou prevodovkou.

Exteriérovo v tejto verzii zaujme hlavne predné DRL LED svietenie, ktoré tak trochu pripomína pavučinu. Zahŕňa v sebe aj smerovku a pekne dopĺňa štandardné halogénové predné svetlá. Svetelný podpis v tvare písmená “V” prichádza až s full LED svetlami za príplatok 900 €. Ďalšou viditeľnou zmenou je rozšírená predná maska a pozmenený nárazník. Zadná časť sa takisto dočkala mierneho osvieženia v podobe zmenenej pozície odrazových svetiel a falošných koncoviek výfuku.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Interiér je v tejto verzii úplne na nerozoznanie od predfaceliftového modelu. Bez príplatku tu dostaneme 8” dotykovú obrazovku infotainmentu, vyhrievané predné sedadlá, tempomat s udržiavaním v jazdnom pruhu a mnoho ďalšieho. Čím výrazne útočí na konkurentov je cenovka. Vo verzii Family s motorom 1,5 DPi vás teraz s bonusom 1500 € vyjde na 15 890 €. Uvidíme, ako obstojí v porovnaní napríklad s konkurentom zo Španielska. Je niečo špeciálne, čo by ste o Hyundaii i30 1,5 DPi Family so 6 stupňovým manuálom chceli vedieť?

PÁČI SA VÁM DIZAJN I30?
  • Áno ( 92% )

     

  • Nie ( 8% )

     

Odpovedalo 347 ľudí