S informáciu o nehode prišiel portál Electrek, ktorý uvádza, že tragická udalosť sa stala 5. novembra v čínskom meste Kuang-tung. Pred pár dňami sa na internet dostali aj záznamy z bezpečnostných kamier, ktoré nasnímali šialenú, 2,6 kilometra dlhú jazdu Tesly Model Y, vrátane silného nárazu, ktorý vozidlo zastavil. 

Začiatok videa ukazuje elektromobil v snahe zaparkovať pri krajnici, v jednej chvíli sa však Tesla rozbehne a začne sa mestom rútiť obrovskou rýchlosťou, pričom demoluje všetko, čo jej príde do cesty. Nehoda si vyžiadala dva ľudské životy, pričom traja ľudia utrpeli bližšie nešpecifikované zranenia. 

Čo nehodu spôsobilo? 

To je otázka, na ktorú zatiaľ nikto nepozná odpoveď. Nemenovaný príbuzný 55-ročného vodiča (nehodu prežil so zraneniami) hovorí, že šofér mal problém s brzdovým pedálom. Toto tvrdenie však vyvrátila samotná Tesla, ktorá tvrdí, že podľa dát z daného vozidla nebol brzdový pedál počas incidentu vôbec stlačený. Naopak pedál akcelerátora bol zošliapnutý značnú dobu počas tragickej udalosti. Automobilka v každom prípade sľúbila, že bude čínskym úradom vo vyšetrovaní tragickej nehody nápomocná. 

Tesla už bola v minulosti obvinená z údajného zlyhania bŕzd ich vozidiel, zdá sa ale, že v tomto prípade ide o iný scenár. Príčina nehody je vyšetrovaná, indície ale zatiaľ ukazujú na chybu vodiča. 

(UPOZORNENIE: video obsahuje drastické zábery, ktoré nie sú vhodné pre citlivé povahy a maloletých)

Zdroj: Electrek