Dieselový pohon vyvoláva posmech

Tesla sa rozhodla pre dopravu vlakom. Už začiatkom mesiaca predstavila automobilka nový spôsob dopravy určený pre zamestnancov v rámci gigatovárne pri nemeckom Berlíne. Slúži ako bezplatná kyvadlová doprava na prepravu ľudí z priľahlej vlakovej stanice priamo do areálu americkej firmy.

Takzvaný giga vlak by mal byť naraz schopný prepraviť 400 ľudí. Vlakové spojenie má premávať zhruba 60-krát denne od pondelku do piatku, zhruba každých 40 minút. Podľa všetkého ide o vlakovú súpravu Bombardier Talent.

Vlak vyvolal posmešné či ironické reakcie, keďže jazdí na naftu, čo nezodpovedá všeobecným očakávaniam a prezentovanému imidžu Tesly, ktorá sa stavia do pozície spoločnosti budúcej novú globálnu mobilitu. Starší dieselový vlak má pritom samozrejme ďaleko od Hyperloopu... Mimochodom, ako pripomenul aj portál t3n.de, video giga vlaku nezdieľal ani samotný Elon Musk.

Na druhej strane, aj keď internet americkú firmu odsúdil, otázkou je, aké iné možnosti mala reálne Tesla k dispozícii, aby zabezpečila dopravu pre svojich zamestnancov. Je totiž celkom možné, že zvolený spôsob prepravy je stále najmenej škodlivý z ekologického hľadiska.

Zdroj: t3n.de / foto: insideevs.com