Bayon sa zaradil do segmentu malých SUV, kde sa od konkurencie odlišuje najmä netradičným dizajnom. Ten však nemusí byť každému pochuti. Okrem toho má vyššie sedenie pre pohodlné nastupovanie a vystupovanie či slušnú priestrannosť s objemom batožinového priestoru 411 litrov (po sklopení zadných sedadiel 1 205 l). V ponuke je s tromi rôznymi motorizáciami, pričom základom je 4-valcový atmosférický benzínový motor 1,2i s výkonom 62 kW (84 k), ktorý je spojený s 5-stupňovou manuálnou prevodovkou a práve on štartuje na akciovej sume 14 490 €. Výkon 74 kW (100 k) ponúka turbodúchadlom prepĺňaný motor 1,0 T-GDi so 6-stupňovou manuálnou (od 15 190 €), pričom za príplatok je k dispozícii aj 7-stupňová automatická DCT prevodovka. Vrcholom ponuky je 1,0 T-GDi 48 V mild hybrid s výkonom 88 kW (120 k) v najvyššej výbave Style so 6-stupňovým manuálom (od 20 890 €), alebo opäť príplatkovou 7-stupňovou automatickou DCT prevodovkou.

Tri stupne výbavy

Tak, ako sú k dispozícii tri rôzne motory, známe sú aj tri úrovne výbav. V štartovacej výbave Comfort má vozidlo 15-palcové disky kolies, predné halogénové svetlomety, denné LED svietenie, strešné lyžiny a bohatý balík bezpečnostných systémov a asistentov. Nechýba napríklad asistent rozjazdu do kopca, systém autonómneho núdzového brzdenia s detekciou vozidiel, chodcov a cyklistov, systém na sledovanie únavy vodiča, upozornenie na odjazd vozidla stojaceho vpredu, automatické prepínanie diaľkových svetiel, informácia o maximálnej povolenej rýchlosti vďaka asistentovi sledovania dopravných značiek, systém na udržanie vozidla v jazdnom pruhu, či automatické tiesňové volanie e-call.

Cenník nového Hyundaiu Bayon


Vyššie výbavy Family a Style (vrcholná) ponúkajú najmä viac komfortných a štýlových prvkov. Okrem väčších kolies (16, resp. 17-palcové zliatinové disky) tu nájdeme aj prednú masku chladiča lakovanú v lesklej čiernej farbe. Vo výbave Family je tiež možné mať za príplatok 900 € miesto predných halogénových svetiel predné full LED svetlomety so statickým LED prisvecovaním zákrut a zadné LED svetlá, ktorými je však výbava Style už vybavená automaticky. V ponuke je však celá paleta príplatkovej výbavy. Čo sa týka bezpečnostných systémov, vo všetkých troch úrovniach výbavy ponúka Hyundai rovnaký rozsah. 

Hyundai poskytuje na vozidlo 5-ročnú záruku bez obmedzenia počtu najazdených kilometrov, pričom zákazníci môžu tiež k vozidlu získať kompletnú sadu štyroch zimných pneumatík so zľavou do 65%. Viac informácií o novom Hyundai Bayon nájdete tu

Zdroj: tlačová správa