Stačí si spomenúť na množstvo modelov BMW, ktoré boli dostupné s manuálnou prevodovkou len v USA a musí vám byť jasné, že Američania majú radi tento typ prevodovky minimálne tak ako u nás v Európe. Spomenúť môžeme napríklad desaťvalcovú M5 a M6 generácie E6x, podobne i novšia M5 a M6 generácie F1x, vrcholné verzie 550i, to všetko ste si mohli v USA kúpiť s manuálom, zatiaľ čo pre Európanov boli tieto prevodovky tabu.

Oznámenie o novom kurze pre vodičov MINI s manuálnou prevodovkou prichádza krátko po tom, ako značka potvrdila ich návrat na severoamerický trh. Doslova autoškola pre vodičov s manuálom bude v BMW Group Performance Center, v stredisku Thermanl, v slnečnej Kalifornii.

Ako sa rozbehnúť s manuálom

Podľa značky je kurz navrhnutý tak, aby vodiči zvládli základy ovládania manuálu. Naučia sa tu plynulé rozbehy, zrýchľovanie a ovládanie auta spolu s radením. Len dodávame, že zatiaľ čo u nás je manuál na ústupe a v BMW už ostane len v niektorých základných modeloch a niektorých ostrých verziách divízie M, v USA možno časom ponuku rozšíria nielen o modely Mini. A to je pre niektorých z nás veľká škoda, zákazníci strácajú možnosť voľby.

Zdroj: BMW Group