Poďme na to postupne. Zľava začína na štvorročné vozidlá, pričom Alfa vám zníži cenu náhradných dielcom 10 %, ak si ich kúpite prostredníctvom značkového servisu. Vek vozidla sa určuje podľa začiatku platnosti záruky od výrobcu, ktorá je uvedená v servisnej knižke.

Čím staršie, tým lepšie

V prípade 5-ročných vozidiel sa zľava zvyšuje na 15 %, pri 6-ročných je to už 20 %. Najstaršie autá vo veku 7 a viac rokov majú nárok na zľavu na nákup náhradných dielov do výšky 25 percent. Ak si teraz myslíte, že zoberiete predajne Alfy útokom a ušetríte pri nákupe hromadu peňazí, mali by ste vedieť, že to má niekoľko ale...

Prvým je podmienka, že daný náhradný dielec si musíte nechať namontovať v autorizovanom servise. Čiže žiadna montáž doma či u známeho mechanika. Druhým bodom je fakt, že akcia sa nevzťahuje na repasované komponenty, dielce Europar, karosárske diely, stierače, akumulátory, filtre či brzdové kotúče a platničky. Asi najčastejšie menené súčiastky na autách starších ako 4 roky. Takže akcia je to zaujímavá, ale s nutnosťou nechať si zakúpenú vec vymeniť len v autorizovanom servise je dosť limitovaná na pár majiteľov navštevujúcich stále pôvodné originálne servisné strediská.

zdroj: Alfa Romeo