Volvo bolo vždy synonymom pre bezpečné automobily. Ochranu posádky majú zvládnutú naozaj výborne, časom teda začali myslieť aj na ochranu chodcov. Ako prvá automobilka na svete predstavili airbag pre chodcov (aj keď ho medzičasom prestali ponúkať) a tiež má ako jedna z mála automobiliek najlepšie vyvinutý autonómny brzdný systém.

Testy Euro NCAP pre systémy autonómneho brzdenia pred prekážkou sú navrhnuté tak, aby skontrolovali výkonnosť týchto systémov pri použití 3 rôznych scenárov.

Práve druhý spomenutý systém dosiahol plný počet 6 bodov od organizácie EuroNCAP, čo zaradilo oba spomínané modely na vrchol v oblasti ochrany chodcov. Spolu s Volvom XC90 patria k tým najbezpečnejším aktuálne dostupným vozidlám na trhu.

Systém monitoruje oblasť pred vozidlom.

Úspech vozidiel Volvo v oblasti ochrany chodcov je výsledkom pokročilého systému City Safety, ktorý je štandardom vo všetkých nových vozidlách Volvo. Systém deteguje jednotlivé nebezpečenstvá pred automobilom, vo dne i v noci.

Testy EuroNCAP pre systémy autonómneho brzdenia pred prekážkou sú navrhnuté tak, aby skontrolovali výkonnosť týchto systémov pri použití 3 rôznych scenárov. Prvým je keď dospelá osoba beží z vodičovej strany cesty na druhú stranu vozovky.

Nové Volvo S90 patrí k najohľaduplnejším vozidlám k chodcom.

Druhým je keď dospelá osoba prechádza cestu zo spolujazdcovej strany a tretím je vybehnutie dieťaťa spomedzi 2 zaparkovaných automobilov na spolujazdcovej strane. Volvo má víziu, že do roku 2020 nebude v nových vozidlách ťažko zranený alebo usmrtený ani jeden človek. Volvo S90 a V90 by mali patriť medzi najlepšie autá na ochranu chodcov, avšak stále netreba zabúdať aj na ľudskú hlúposť. Tá totiž dokáže prekonať aj ten najmodernejší asistenčný systém.