Ponuka motorov zmizne

V interview pre magazín Autocar prezradil Milch niečo o budúcnosti športových modelov Audi RS. Ich autá sa budú uberať smerom elektrifikácie. Navyše zmizne možnosť výberu motorizácie. Skrátka, pre jeden model bude k dispozícii len jeden motor. K tomuto kroku sa vraj uchýlili preto, aby to zákazníkom zjednodušili. Podľa slov Milcha totiž nedáva zmysel ponúkať rôzne pohonné agregáty. Zároveň tvrdí, že prechod na elektrifikáciu bude krok po kroku.

Audi RS7

Aktuálne sú jedinými elektrifikovanými modelmi v portfóliu Audi Sport populárna RS6 Avant a elegantná RS7. Obe autá disponujú 48V mild-hybridným systémom, ktorý spolupracuje so 4,0-litrovou V8-čkou twin-turbo, ktorá dodáva výkon 441 kW (600 k). Pre Audi Sport to však bol len začiatok a v elektrifikácii plánuje pokračovať.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Od mild-hybridu plánujú prejsť až k plug-in hybridom a elektromobilom, pričom v ponuke by sa mali objaviť ešte pred rokom 2023. V podobe plug-inu vraj príde RS4, zatiaľ čo elektromobil by mal niesť názov E-tron GT RS. Minuloročná záplava RS-iek tak bola pravdepodobne posledná s čisto spaľovacími motormi. Napriek silnej elektrifikácii Milch však ubezpečuje, že Audi Sport sa  aj naďalej sústredí na výkonnosť a každodenné využitie svojich modelov. Zároveň dodáva, že elektrifikovaný výkon môže byť absolútne emotívny. Nechcem byť hejter, no v prípade elektromobilov si tým nie som až taký istý. Napriek ohromným zrýchleniam vďaka takmer okamžitému max. krútiacemu momentu mám stále väčší zážitok z áut so spaľovacím motorom.

Zdroj: autocar.co.uk