Nedávno sme písali o možnej elektrickej Alfe Romeo Giulia a jej vrcholnej verzii QV. BMW so svojou M3 a aj Audi RS4 zatiaľ plány na elektrifikáciu neprezentovali, zostával teda Mercedes-Benz. Po predstavení aktuálneho hybridného Céčka AMG sa totiž objavili informácie, že toto by mohol byť posledný model so spaľovacím motorom.

Podľa Steffena Jastrowa, šéfa divízie AMG, možnosť elektrifikácie nie je úplne nepravdepodobná. Pre austrálsku stránku Drive povedal, že značka má stratégiu byť plne elektrická do roku 2030 a na to sa musí myslieť aj v prípade športového oddelenia AMG. To je pomerne jasný náznak, kam sa bude nasledujúci Mercedes-AMG C uberať.

V8 zostane, i keď v oklieštených verziách

Milovníci motorov V8 zatiaľ smútiť nemusia. Aj napriek elektrifikácii si chce automobilka ponechať osemvalcové motory pre najvyššie triedy, teda G, GLS, S alebo SL. Na všetko ostatné už bude musieť stačiť elektrika alebo plug-in hybridný systém. Koho by zaujímali aktuálne parametre nového C 63 S, aj s vysvetlením negatív, môže si prečítať starší článok.

Zdroj: drive.com.au