O čo teda ide? Celý systém je kombináciou viacerých technológií. Napríklad svetlovody pre denné, pozičné a smerové svetlá je od LG, samotný komunikačný displej je naopak od ZKW. Áno, čítate správne. Súčasťou tejto zostavy je i displej, ktorý by mohol zmeniť tvár budúcich automobilov. Teda, presnejšie povedané, návrhárom umožní ešte viac meniť prednú časť auta.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Okrem zbytočností, ako je pozdrav majiteľa pri príchode k autu, môže táto technika zobraziť aj iné, oveľa dôležitejšie informácie. Napríklad stav nabitia batérie elektromobilu, hlásenie o aktivácii alarmu či rôzne iné užitočné veci. V prípade taxíka by mohol zobraziť trebárs meno zákazníka, na ktorého vodič čaká a nepochybne sa nájde aj pár firiem, ktoré budú ochotné týmto spôsobom platiť za reklamu.

Informácie aj pre iných vodičov

V budúcnosti môžu podobné systémy informovať ostatných účastníkov premávky napríklad o dopravnej nehode i obmedzeniach na ceste. Fantázii sa medze nekladú. Čo by nás ale zaujímalo primárne, je výdrž takýchto svetiel v reálnej premávke, kde autá musia čeliť napríklad odletujúcim kamienkom, a potom koľko by stála prípadná výmena. Nepredpokladáme totiž, že by svetlomet tohto typu mohol byť skutočne lacný.

Zdroj: LG, ZKW