BMW sa bráni argumentmi 

Prvotné obvinenia značky súvisia s kolaborovaním s emisnými systémami v spolupráci s VW, Audi, Porsche a Mercedesom. BMW spolupracuje s Európskou komisiou pri riešení kauzy a odmieta akúkoľvek vinu. Nemecký Der Spiegel už skôr informoval, že dotknuté značky „spolupracovali“ na určení veľkosti nádrži na AdBlue. Ich nedostatočný objem neprispieval k dostatočnému čisteniu výfukových plynov pomocou AdBlue.

BMW sa bránilo: „Vozidlá BMW nie sú zmanipulované a sú v súlade s príslušnými právnymi požiadavkami. Skupina BMW kategoricky odmieta obvinenia, že vozidlá s emisnou normou EURO 6 neposkytujú dostatočnú úpravu výfukových plynov kvôli nádržiam AdBlue, ktoré sú príliš malé." Spoločnosť navyše argumentuje, že veľkosť nádržiek AdBlue diktujú požiadavky toho ktorého systému, a nie dohoda s VW a Mercedesom.

Zvolávačka zatiaľ nebude

Mníchovská značka nevidí žiadny dôvod na zvolávanie dotknutých áut s normou EURO 6 a úpravu emisného systému. Kartelová dohoda mala zahŕňať aj iné témy, napr. rýchlosť skladania strechy kabrioletov. Viac informácií si prečítajte v nedávnom článku.

Zdroj: autoexpress