Nechcem sa hrať na múdreho, ale akcie so staršími autami, youngtimermi či historickými modelmi sa snažím vždy v lete „pobehať“ v čo najhojnejšom počte. Mám ich tak za sebou desiatky a Veteranfest Slavkov zatiaľ nijaká nedokázala nielenže prekonať, ale ani dorovnať. Po minulé roky sa v areáli zámku v Slavkove pri Brne totiž počas celého dňa vystrieda takmer tisícovka starších kúskov. A to už je čo povedať.

Súhlasím, že nadšenci starších áut to majú zo stredného či východného Slovenska ďalej. Avšak zo západných krajov je akcia vzdialená približne 100 až 150 km (pre niekoho ešte menej) a k tomu to môže spojiť s výletmi po krásnej južnej Morave, lokálnych cestách v okolí vinohradov s nádhernými scenériami.

Kto chce, môže v areáli ako vystavovateľ aj prespať

Akcia sa začína pre vystavovateľov už v piatok, 3. septembra. Od 17:00 tak môžu do areálu prísť prví vystavovatelia a v parku aj prespať. Pre návštevníkov areál otvárajú v sobotu, 4. septembra od rannej 7:00 hodiny. A ako odporúčam, privstaňte si a príďte pred 9:00. Gro akcie je totiž v skorších hodinách. Samozrejme, môžete prísť aj po 12:00, avšak množstvo áut už neuvidíte, lebo odídu.

Tento rok je novinkou samotná scéna pre historické vojenské vozidlá. Zvyšné sekcie, ako autobusy, predvojnové autá či tie youngtimery budú mať svoje stále zázemie na rovnakom mieste. Ešte doplním vstupné, ktoré je pre dospelého 160 kč, v predpredaji píšu sumu 6,4 €. Dá sa platiť aj eurami, tak isto aj v rámci areálu prijímajú predajcovia občerstvenia eurá. Čo dodať na záver? Snáď len toľko, aby nám vyšlo počasie. Lebo aj minuloročný Slavkov 2020 na začiatku septembra prekvapil vysokými teplotami a nádherným slnečným počasím. Zatiaľ sa pokochajte minuloročnými galériami.