Na Veteranfest chodím pravidelne od roku 2019. Už vtedy ma ohúril svojou veľkosťou a množstvom vystavovanej techniky. Takúto zbierku starých áut z celého sveta na územi Českej republiky či Slovenska len tak ľahko nenájdete.

Tentoraz je pripravovaný v poradí už 21. ročník, pričom akcia bude opäť prebiehať od skorých ranných hodín. Preto odporúčam privstať si a prísť na miesto už pred deviatou hodinou ráno. Vďaka tomu neprídete o niektoré veľmi zaujímavé kusy techniky, pretože majitelia niektorých áut to nezriedka po pár hodinách zabalia a odchádzajú.

Nová kategória

Tento rok je v rámci Veteranfestu pripravená aj jedna novinka. Tou je kategória športovýh áut československej výroby. Okrem nej budú autá rozdelené do trid podľa roku výroby, konkrétne do roku 1946, medzi rokmi 1947 až 1971 a od 1972 do roku 1989. Samostatnou kapitolou sú potom motocykle, traktory a iné stroje. Z každej kategórie bude porota následne vyberať modely, ktoré môžu získať ocenenie.

Asi by ste mali vedieť, že na akcii nestretnete len naleštené a perfektne zachovalé automobily, ale celkom bežne dorazia tiež vozidlá s menšími či väčšími šrámami, koróziou... Pre niekoho je to patina, pre iných skôr vyslúžilé kúsky. Jedno je však isté. V širokom okolí nenájdete akciu s takým počtom účastníkov, na jednom mieste, v jeden deň a určite počítajte aj s tým, že tam narazíte aj na skutočné lahôdky. Nezabudnite si preto do kalendára poznačiť dátum 25. 6. 2022 a nastaviť si budík. Ešte doplním, že vstupné si môžete kúpiť v predpredaji za zvýhodnenú sumu 160 Kč, na mieste to bude za 200 Kč a v pokladni sa bude dať platiť aj kartou.