V dnešnej dobe je zaujať veľmi ťažké. Automobilky to skúšajú rôznymi spôsobmi. Virtuálna realita na zobrazenie reálnych kontúr vysnívaného automobilu je jednou z ciest. Niektoré značky to už ponúkajú, k nim sa pripája aj Mercedes-Benz.

3D zobrazenie virtuálnej reality môže byť pre kupujúcich naozaj výhodnou voľbou pred podpisom objednávky.

Pomocou 3D okuliarov budete môcť byť virtuálne priamo vo svojom novom aute.

Vo vybraných predajniach, zatiaľ len v Nemecku, si budete môcť pri kúpe auta nasadiť 3D okuliare a detailne preskúmať každý detail vášho nového auta ešte pred podpisom objednávky. Budete tak mať k dispozícii najreálnejšiu možnosť prezrieť si vozidlo ešte predtým, než si ho objednáte. Na začiatku služba funguje v zákazníckom centre Mercedes-Benz v Brémach a predajni Mercedes me Store v Hamburgu. Behom roka očakávajú rozšírenie do viacerých pobočiek po celom Nemecku.

Na displeji si zobrazíte aj zmenšený model do takej mierky, ako vám to vyhovuje.

Druhá možnosť zobraziť si auto je na displeji vášho smartfónu. Pomocou aplikácie Mercedes CAR si budete môcť fotoaparátom namieriť na plochu pred vami, na ktorej vám aplikácia zobrazí automobil. Vy si ho budete môcť ľubovoľne otáčať, vchádzať dnu, zatvárať dvere a podobne. Zatiaľ bude fungovať na zariadeniach Apple s iOS 11 a onedlho aj na zariadeniach s operačným systémom Android. Najprv bude dostupná len verzia A-Class s výbavou AMG Line, zvyšné modely budú čoskoro nasledovať. Čo si o podobných novinkách myslíte vy? Je to pre potencionálneho zákazníka výhodné?

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov