Dizajnový smer značky BMW vyvoláva v ostatnom čase množstvo diskusií, pričom dôvodom je najmä stvárnenie masky chladiča. Na viacerých modeloch narástla do veľkých rozmerov. V prípade radu 4 sa stala terčom vtipov, ktoré ju označujú za bobrie zuby alebo prerastené nozdry. Pre majiteľov špičkovej verzie tohto vozidla má riešenie firma Evolve Automotive.

Prvý reálne navrhnutý predný nárazník

Nové BMW M4 dostalo od tohto britského úpravcu alternatívnu prednú časť. V tomto smere jej patrí prvenstvo, hoci na internete nájdeme množstvo obrázkov snažiacich sa napraviť tvár Bavora. No vždy ide len o jednoduché dvojrozmerné grafiky. Vytvoriť skutočný komponent pripravený na výrobu, ktorý bude pasovať na pôvodné úchyty a splní požiadavky pevnosti či aerodynamiky, je niečo celkom iné.

Vznik tohto dielca si vyžadoval podrobný 3D sken dotknutých partií a desiatky hodín práce v CAD systéme, nejde teda o žiadnu maličkosť. Výsledkom je nárazník s klasickým riešením vstupov vzduchu. Jeho centrálnu časť tak tvorí veľký jednoliaty otvor, ktorý je od typických ľadviniek BMW oddelený lakovaným pásom s miestom na evidenčné číslo.

Samotná maska už nezasahuje hlboko do nárazníka. Má len časť pôvodnej plochy, pričom na rozdiel od originálu obsahuje vertikálne lamely. Tvár bavorského športovca nahradenie kontroverzného grilu kompletne zmenilo. Exemplár na oficiálnych renderoch má okrem toho zníženú svetlú výšku, odlišné kolesá či brzdy, no tieto prvky sú tu len pre efekt.

Dielec pasuje aj na model M3

Novú tvár neponúka britská tuningová spoločnosť iba pre BMW M4. Keďže rovnakú prednú časť má príbuzný sedan M3, sadne nárazník aj na štvordverový model. Cenu dielca sme sa zatiaľ nedozvedeli. Taktiež nie je jasné, z akého materiálu bude vyrobený.

Ako sa vám páči toto BMW s menšími ľadvinkami? Preferujete továrenský variant alebo sa prikláňate skôr k upravenému modelu z dielne Evolve? Svoj názor môžete vyjadriť v diskusii.

Zdroj: BMW Blog