Veľká cena Slovenska už čoskoro na Slovakia Ringu

Skúsenejší fanúšik už dozaista pozná systém pretekárskych divízií a množstvo seriálov či šampionátov, ktoré sú súčasťou tohto historicky najvýznamnejšieho okruhového podujatia na Slovensku. Tak, ako po minulé roky, aj teraz uvidíme národné okruhové šampionáty Slovenska, Česka, Maďarska, Slovinska a Rakúska. Jazdci si zapretekajú aj o najznámejší pohár ESET V4 Cup.

Veľká cena Slovenska už čoskoro na Slovakia Ringu

Najväčšej obľube sa tešia divízie kapotovaných vozidiel D4 s objemami motorov do a nad 2000 cm3. Tam uvidíme od najsilnejších strojov GT3 až po cestovné a pohárové autá. Pod divíziou D4-2000 sa skrýva tiež obľúbený Inter Cars MX-5 Cup. Kto sa každoročne teší na monoposty, príde si opäť na svoje s "formulovou" divíziou D2. Zo sprievodných seriálov uvidíme znovuzrodený Škoda Octavia Cup a tiež GT4 Central European Cup.

Veľká cena Slovenska už čoskoro na Slovakia Ringu

Piatkové tréningy doplnia prvé kvalifikácie, sobota prinesie už aj preteky a deň vyvrcholí opäť  dvojhodinovými vytrvalostnými pretekmi FIA CEZ Endurance / ESET V4 Cup 2h Endurance Race. Nedeľa napokon ponúkne druhé víkendové šprinty (zvyčajne na 10 kôl) všetkých divízií a sprievodných seriálov. Charakter krátkych šprintov je divácky zaujímavý aj tým, že sú jazdci motivovaní bojovať intenzívne o každú pozíciu.

Veľká cena Slovenska už čoskoro na Slovakia Ringu

Najrýchejšie kolo v pretekoch drží Štefan Rosina s vozidlom Lamborghini Huracan GT3, ktorý 5922-metrovú trať prešiel s časom 2:00,566 s, priemernou rýchlosťou 176,826 km/h.

Celodennú akciu na trati môžu návštevníci doplniť návštevou zvieracieho Malkia Parku, off-roadového areálu a priľahlého Vojenského múzea. Svoje brány otvorí opäť "škola šmyku" - Centrum bezpečnej jazdy a o spríjemnenie letného počasia sa postará oddychový OMV Viva stan.

Veľká cena Slovenska už čoskoro na Slovakia Ringu

OMV MaxxMotion Veľká cena Slovenska preteky automobilov na okruhu: vrchol motoristického leta pre celé rodiny so Slovakia Ringom je na programe 17. až 19. augusta 2018. Vstupenky si môžete kúpiť online na stránke Slovakia Ringu.

Vstupenky

  Sobota Nedeľa Víkend
Tribúna A + Paddock 12 € 12 € 20 €
Tirbúna B + Paddock 7 € 7 € 12 €
Tribúna D, E, F + Paddock 5 € 5 €  
VIP   150 €  

zdroj: Slovakia Ring