Nová, tretia generácia Géčka prišla na trh so zážihovým osemvalcom vo verzii G500. To ale asi niektorým zákazníkom hneď nevyhovuje, a tak Mercedes už stihol predstaviť aj AMG verziu s prívlastkom 63. Tá bude mať oficiálnu premiéru už o pár dní na autosalóne v Ženeve.

Prvá AMG verzia nového Gečka prichádza so 4,0-litrovou V8mičkou.
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zatiaľ čo predchodca s rovnakým názvom používal ešte 5,5-litrovú V8mičku, novinka začína svoj životný cyklus s novým 4,0-litrovým osemvalcom, ktorý poznáme aj z iných verzií s prívlastkom 63. Ten produkuje maximálny výkon 430 kW (585 k) a 850 Nm v rozsahu od 2 500 do 3 500 ot./min. V nízkom zaťažení pracuje pohonná jednotka so 4 valcami, vďaka tomu Mercedes deklaruje priemernú spotrebu 13,2 l/100 km.

S motorom je tiež spojená už 9-stupňová automatická prevodovka miesto 7-stupňovej u predchodcu. Stály pohon všetkých kolies 4Matic uprednostňuje zadnú nápravu v pomere 40:60. Pri pohotovostnej hmotnosti takmer 2,5 tony (2 485 kg) a dizajnu veľkej krabice je zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 4,5 sekundy naozaj výborným výsledkom. Maximálna rýchlosť je elektronicky obmedzená na 220 km/h, prípadne s balíkom Driver's package na 240 km/h. Na „naháňačky“ po nemeckej diaľnici je iste vhodnejší iný Mercedes s trojpísmenkom AMG. Pri výlete do terénu oceníte zvýšený pomer redukcie z 2,1 na 2,93.

Nové G 63 sa nezľakne ani terénu, s 21-palcovými diskami to však nebude to pravé orechové.

LED svetlá nájdeme v sérii, rovnako ako u verzie G500, Multibeam LED svetlá zostávajú stále za príplatok. Vpredu je charakteristický „grill“ chladiča AMG a väčšie nasávacie otvory po okrajoch predného nárazníka. Automobil stojí na 21-palcových diskoch, za príplatok sú dostupné ešte o palec väčšie.

Namiesto 5,5-litrovej V8mičky je tu nový 4,0-liter.

Interiér v základe neponúka širokouhlé obrazovky pred vodičom, v sérii sú tak 2 centrálne tubusy. Za príplatok je k dispozícii množstvo asistenčných systémov, ako aj prvkov pre pohodlie v interiéri (masážne a odvetrávané sedadlá). V sérii je tiež nový volant AMG Performance. Na začiatku predaja bude k dispozícii aj verzia Edition 1 (ako to už býva zvykom u prestížnych značiek), ktorá vám zabezpečí väčšiu exkluzivitu vďaka rôznym červeným doplnkom v exteriéri a interiéri. A ako sa páči nová AMG verzia Gečka vám?

Zdroj foto: Mercedes-Benz

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov