Matej Koník je šampiónom Slovenského Kartingového Pohára

Maťko na pole position

Od začiatku bolo jasné, že Matej Koník patrí medzi favoritov. Potvrdil to aj v kvalifikácii, kde si pole position vyjazdil s najrýchlejším kolom 53,477 s a druhého Tomáša Brančíka nechal za sebou o viac ako 0,6 s. Prvé preteky mal Maťko pevne v rukách, každým kolom si zvyšoval náskok a nikomu nedovolil, aby ho ohrozil. Cieľom prešiel ako víťaz a pripísal si aj najrýchlejšie kolo pretekov 53,942 s.

Matej Koník je šampiónom Slovenského Kartingového Pohára

Maťko dáva rozhovor ako čerstvý šampión Slovenského Kartingového Pohára

Druhé preteky však nešli tak, ako by si Maťko predstavoval. Mal síce výborný štart, boli to posledné preteky SKP sezóny 2018, no Matej Koník mal smolu. Hneď v prvom kole na jeho motokáre prasklo plynové lanko a musel ju odstaviť mimo trate. Tým pre neho preteky skončili takpovediac skôr ako začali.

Matej Koník je šampiónom Slovenského Kartingového Pohára

Na trati rivali, mimo trate kamaráti

Hoci Maťko druhé preteky nedokončil, víťazstvo v tých prvých mu stačilo na to, aby obsadil 4. miesto v triede Rotax Micro Max. Po súčte všetkých bodov zo sezóny 2018 Slovenského Kartingového Pohára sa Matej Koník stal šampiónom, ročník 2018 vyhral s vysokým náskokom 100 bodov. Navyše vyhral 5 podujatí za sebou, čo sa v histórii Slovenského Kartingového Pohára ešte nikomu nepodarilo. Tu ale Maťkova sezóna nekončí, teraz sa bude pripravovať na Rotax Max Challenge Grand Finals, ktoré ho čaká koncom novembra v Brazílii. Maťka v motokárach podporujú Feber Racing, Dovozy.sk, Kartingshop, KKG Nemec SKSteeldesign a Topspeed.sk. Ako sa mu darí môžete sledovať na Maťkovej facebookovej stránke Matej Koník.