Ak ste očami tu, asi vás to zaujalo dosť na to, aby ste chceli vedieť ďalšie podrobnosti. Napríklad, kto a odkiaľ rekordér je? Koľko to trénoval a ako sa na to pripravoval? V skutočnosti sa jedná o dvoch pilotov, ktorým Severná Slučka totálne učarovala. Prvý jazdec je zároveň majiteľ auta, známy ako Janči z Nového Mesta nad Váhom. Ten chodí brúsiť asfalt na najťažší a najdlhší okruh sveta už niekoľko rokov. Má tam cca dve stovky kôl a vôbec nie jej pomalý. Deň pred rekordérskym časom sa mu podarilo mimoriadne pekných 7:40. Následne vymakanú Hondu S2000, ktorú označuje dodatkom GT4, požičal skvelému pilotovi - kamošovi Dávidovi Nemčekovi z Hlohovca. Toto vás však iste posadí na riť! Dávid nemá na N-ringu odjazdených viac než cca 40 kôl! Napriek tomu zajazdil Nurburgring rekord, ktorý presne a dôveryhodne zaznamenalo zariadenie Race Navigator. Výstup z neho je vo videu nižšie.

Pri 10 Hz frekvencii obnovy GPS signálu a dvom kamerám zariadenie skvelo a podrobne zdokumentuje jazdu na trati. Nie len to, práve vďaka schopnostii čítať OBD data odkáže jazdcovi ponúknuť vcelku podrobné data telemetrie a tak ukázať možnosti kde sa dá zlepšiť, či zefektívniť. A práve vďaka dátam z neho chalani cibrili stopu, brzdné body či prejazdové tempá tak, aby na viac než 20 kilometrovej trati, ktorá je náročná na zapamätanie, až sa dostali na hodnoty, za ktoré sa nemusia hanbiť ani násobne výkonnejšie superšporty. Len pre záznam podotýkam, že čas nebol dosiahnutý na slickoch. Auto je obuté na superšportových plášťoch Yokohama Advan A052.

Chalani komentujú udalosť na FB profile takto:

Dámy a páni, konštruktérska kancelária STOKETH REISINK splnila svoj vysoký cieľ, podarilo sa jej nepredstaviteľné, po dlhom vývoji a testovaní plnom problémov poraziť profesionálneho jazdca a testovacieho pilota Koenigseggu na jeho geniálne vyladenej MX5 na najťažšom a najnebezpečnejšom okruhu sveta. Dokázala sa tak absolútna dominancia Hondy S2000GT4 v danej triede NA 2.0l (a nielen v nej, pretože vozidlo s atmosférickym plnenim porazilo aj omnoho výkonnejšie vozidla, MX5 s V6, turbo S2000, S2000GT4 je teraz najrýchlejšia S2000 na Nordschleife). Na túto veľmi ťažkú úlohu bol určený nesmierne talentovany továrensky jazdec Stoketh reisink, ktorý nielenže prekonal fantastický čas MX5ky, ale doslova ho ponížil rozdielom 5 sek, čo si nikto nedokázal ani len predstaviť. Vychutnajte si umelecké dielo absolutely the incredible Davida NEMSTREHO (kedysi sa volal Nemček :).