Obmedzený farebný výber

Základná verzia Active celkom prekvapivo ponúka väčšiu úroveň personalizácie, než najvyššia výbava Premiere Edition. Pri najvyššej výbave si totiž nezmeníte ani len farbu. Naopak, najlacnejšia verzia vám dovolí aspoň vybrať zo šedých farieb, ktoré sa k tak živému autu príliš nehodia. Opäť psychologická hra, aby ste zvolili aspoň o stupeň vyššiu úroveň. Náš najlacnejší Yaris Active vás nevábi ani príplatkovou výbavou. Jediné, čo vás bude stáť peniaze naviac, je voľba hybridnej 1,5 a metalíza za 450 €. Pod kapotou sa nachádza 1,0 VVT-i s výkonom 53 kW (72 k). Spojený je s 5 stupňovým manuálom.

Nová Toyota Yaris nevyzerá zle ani v "sociále".

V základe dostanete elektricky nastaviteľné a vyhrievané spätné zrkadlá, elektricky ovládateľné veko batožinového priestora, 7” multimediálny displej s pripojením pre smartphony a dva reproduktory. Vpredu vidíme manuálnu klimatizáciu a tradičné ukazovatele. Určite poteší výškovo nastaviteľné sedadlo vodiča, rovnako ako výškovo a pozdĺžne nastaviteľný volant. Výbava Active prichádza s celým radom asistenčných systémov. Predkolízny bezpečnostný systém s detekciou chodcov a cyklistov, automatické diaľkové svetlá, asistent jazdy v pruhu, rozpoznávanie značiek a najšokujúcejšie - adaptívny tempomat! To všetko za 12 490 €!

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Plná výbava bez príplatkov

Je teda jasné, že cenu vyšších výbav si Toyota vie odôvodniť iba krajším vzhľadom a hybridným pohonom. Premiere Edition s 85 kW (116 k) hybridnou 1,5 sa začína na akciovej cene 20 440 € (21 740 € bez zľavy). Ako som spomínal už vyššie, v tejto výbave nezmeníte nič. Je naordinovaná tak, že v momente ako ju zakliknete, vaše investície sa končia. Je to skutočne tak, k Premiere Edition som nenašiel ani jeden jediný príplatok. Dostanete tak 8” dotykový displej so 6 reproduktormi, USB konektor, kožený volant, čierny strop, ambientné osvetlenie stredovej konzoly a predných dverí, LED svetlá, 17” zliatinové disky a elektricky ovládané zadné okná. Zvýšený komfort pocítite už pri štartovaní, kde kľúč nahradí tlačidlo. K dispozícii máte dvojzónovú automatickú klímu a digitálny prístrojový štít, multifunkčný volant aj s nastavením hlasitosti, vyhrievanie volantu aj predných sedadiel, stredovú lakťovú opierku, bezdrôtové nabíjanie smartphonu a 10” palcový head-up displej. Jednoducho všetko, na čo by ste mohli pomyslieť. Nechýba ani adaptívny tempomat s plným rozsahom rýchlosti.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Oproti výbave Active však dostanete zadnú parkovaciu kameru. S núteným príplatkom 450 € za dvojfarebnú kombináciu sa cena dostala na 21 740 €. Po uvádzacej zľave je to 20 440 € za auto, v ktorom je v podstate všetko. Lákavé alebo by ste napriek tomu siahli po “slabšej” výbave? Dajte nám vedieť v diskusii.

Zdroj: Toyota konfigurátor