Lexus Electrified Sport Concept bol atraktívnym lákadlom špeciálnej prezentácie Electric Avenue vyhradenej pre bezemisné elektromobily. Kým ručne montovaný superautomobil minulej dekády LFA charakterizoval predovšetkým výkonný a akusticky strhujúci atmosférický agregát V10, Lexus Electrified Sport Concept dáva nazrieť do novej éry športových modelov, ktoré plne využívajú dizajnovú voľnosť, výkon a skvelé ovládanie vyplývajúce z čisto elektrického pohonu.

Z nuly na sto za 2 sekundy!

Lexus očakáva, že sériová verzia konceptu by mala z nuly na 100 km/h akcelerovať len za niečo málo vyše dvoch sekúnd, pričom nová polovodičová batériová technológia, o ktorej nasadení sa uvažuje, by mala zaistiť dojazd vyše 700 km.

Využíva novú architektúru elektromobilov Lexus, ktorej súčasťou je vyhradená platforma pre elektromobily, zaisťujúca vysokú tuhosť karosérie a nízke ťažisko – kvality prispievajúce k pohodliu, ovládateľnosti a sebaistote, ktoré sú základom typického jazdného prejavu vozidiel Lexus. Platforma zároveň ponúka dlhý rázvor stojaci za veľkorysou priestrannosťou kabíny. Výkonná lítiovo-iónová batéria je kompletne zabudovaná do podvozka pod podlahou kabíny. Vďaka prepracovanému riadeniu batériového pohonu je zaručené dlhodobé zachovanie jej výkonových parametrov.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 14 obrázkov