Alfa predpokladá vozidlo v dvoch verziách a to s hnacím ústrojenstvom len prednej nápravy alebo so sofistikovanejším systémom AWD, teda pohonom oboch náprav. S posledným menovaným by mal mať hmotnosť len 839 kilogramov a zrýchliť z 0-100 za približne 6,5 sekundy. Nový elektrický offroad dostane batériu s kapacitou 75 kWh a predpokladaným dojazdom približne 400 kilometrov.

Vzhľad klame

Môže to vyzerať ako malé vozidlo, ale v skutočnosti je Jax dlhý 4 560 milimetrov a široký 1 930 mm (76 palcov), čo je zhruba veľkosť predchádzajúcej generácie Subaru Forester. Do vozidla sa pohodlne zmestia 4 dospelí cestujúci s kombinovaným úložným priestorom 1,769 litrov. Celkovo auto vyzerá dostatočne tvrdo najmä vďaka robustnými, rúrkovými nárazníkmi, strešným nosičom a prítomnosti strešných reflektorov. Nechýbajú ani terénne pneumatiky a zvýšený podvozok. 

Alpha Jax

Alpha tvrdí, že navrhla Jax pre „spotrebiteľov, ktorí hľadajú terénne vozidlo s pohonom všetkých kolies bez uhlíkových emisií.“ V tomto okamihu sa to stále označuje ako koncept, ale Alpha tvrdí, že na toto vozidlo už prijíma skoré objednávky. O presných termínoch výroby tohto konceptu zatiaľ nie je ani slovo. Predpokladať však môžeme, že tieto elektromobily Alfa prinesie do roku 2023. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Zdroj: alphamotorinc , topgear