Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Návštevníci uvidia viac ako 30 vozidiel vrátane modelov BMW 328 (1936), legendárny roadster BMW 507 (1955) či bublinku BMW Isetta (1955). Medzi exponátmi vyčnievajú aj výnimočné štúdie ako Gina (2008), ktorá má karosériu vyrobenú z flexibilných textilných vlákien. Tematické panely predstavia dôležité míľniky v obchodnej histórii spoločnosti ako napríklad zavedenie medicínskej starostlivosti BMW (1936), či komplexný prístup BMW EfficientDynamics (2007). Významné miesto majú aj priekopnícke konštruktérske riešenia a najvýznamnejšie úspechy v motoršporte ako napríklad víťazstvo v Rely Paríž - Dakar (1981). Zážitok z výstavy dopĺňajú zaujímavé príbehy, hodnotné malé výstavky, doteraz nepublikované filmy a fotografie, či informačné grafiky a nákresy.

BMW pripravilo k storočnici jedinečnú výstavu a novú aplikáciu

Aplikácia BMW Museum je bezplatne dostupná pre operačné systémy iOS aj Android.

Automobilka predstavila aj novú aplikáciu BMW Museum. Majitelia mobilných telefónov a tabletov si po prvý raz môžu pozrieť najzaujímavejšie momenty histórie a modely BMW ešte pred návštevou. Počas návštevy sa aplikácia prispôsobí tomu, ako sa návštevník presúva po múzeu a umožní mu vybrať si jeho vlastnú cestu. V každom oddelení mu poskytne podrobné informácie o exponátoch. Zvukové a textové komentáre sú k dispozícii v siedmich jazykových verziách. Aplikácia BMW Museum je bezplatne dostupná pre operačné systémy iOS aj Android. V obchodoch s aplikáciami Apple App Store a Google Play sú k dispozícii od februára 2016.

BMW Museum má výstavnú plochu s rozlohou približne 5 000 metrov štvorcových zameranú na minulosť, súčasnosť aj budúcnosť automobilky. Nachádza sa vedľa centrály BMW spolu s BMW Welt a výrobnými priestormi BMW Group. Stála výstavná plocha má sedem tematických oddelení, ktoré predstavujú cestu históriou BMW a jej produktov. Súčasťou výstavy je viac ako 120 najvýznamnejších a najdôležitejších vozidiel, motocyklov a motorov z histórie značky BMW.

Vďaka aplikácii BMW Museum si môžu návštevníci prezrieť jednotlivé témy a obdobia z histórie značky a dozvedieť sa o nich detailné informácie. Návštevu oddelení si môžu naplánovať podľa vlastných požiadaviek a preferencií. Príslušné komentáre sa stiahnu do ich telefónov a tabletov vo zvukovej, obrazovej alebo video podobe. Interaktívna mapa umožní jednoduchú orientáciu. Vďaka tomu sa návštevníci môžu voľne pohybovať medzi oddeleniami a spoznávať témy, ktoré ich najviac zaujímajú – napríklad motoršport, dizajn, malosériové modely či vozidlá z konkrétnych období. Všetky informácie v aplikácii BMW Museum sú dostupné v nemčine, angličtine, francúzštine, taliančine, španielčine, ruštine a v čínštine.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Aplikácia BMW Museum App predstavuje pohľad BMW na budúcnosť individuálnych prehliadok históriou a jej produktov, ktoré si môže vychutnať široké spektrum návštevníkov. Digitálny sprievodca múzeom a zároveň informačné médium inšpiruje návštevníkov, aby sa intenzívnejšie zoznámili so stálymi či špeciálnymi výstavami. Návštevníci tak dostanú všetky dostupné informácie k témam, ktoré ich najviac zaujímajú. Zároveň môžu počas prehliadky hneď publikovať svoje zážitky na sociálnych sieťach a dostanú aj informácie o aktuálnych novinkách a podujatiach v BMW Museum a BMW Welt.

zdroj: tlačová správa