Chevrolet Corvette patrí medzi najvýznamnejšie športové autá zo Spojených štátov. Táto ikona prešla v súčasnej ôsmej generácii revolúciou, keďže motor sa presťahoval spod prednej kapoty do stredu vozidla. Prelomová rola aktuálneho vydania sa tým ale nekončí. Čakajú ho ďalšie veľké zmeny, čo aktuálne potvrdil Mark Reuss, prezident koncernu General Motors.

V najbližšom čase bude hlavnou témou programu Corvette elektrifikácia. Reuss hovorí, že v príprave je hybrid i čistokrvný elektromobil. Ako prvá príde verzia so zmiešaným pohonom, ktorú v týchto dňoch americká automobilka naznačila prostredníctvom upútavky.

Na krátkom videu zachytenom v zimných podmienkach môžeme vidieť maskovaný prototyp kupé. Spomalené zábery rozjazdov jasne ukazujú, že má poháňané obe nápravy. Systém pravdepodobne nebude fyzicky prepojený. Zadné kolesá by teda mal naďalej roztáčať osemvalec, kým prednú os dostane na starosť elektromotor.
 

Konkrétne parametre pohonu zatiaľ nie sú známe, podľa neoficiálnych zdrojov by mal celkový výkon prekročiť 600 koní. Z hierarchických dôvodov však pravdepodobne bude nižší než hodnota 500 kW (680 k) pripisovaná verzii Z06. Dôležitá otázka je, čo urobí implementácia elektrifikovaného pohonu s hmotnosťou a jej rozložením na nápravy.

Corvette v elektrifikovanej verzii už na budúci rok

Hybridný model podľa šéfa GM dorazí do obchodov v priebehu budúceho roka, rýdzo elektrický variant bude nasledovať neskôr. V jeho prípade zatiaľ nie sú známe žiadne bližšie detaily. Otázne je tiež označenie dvojice noviniek, automobilka si však už dávnejšie nechala zaregistrovať označenie E-Ray.