Spoločnosť Volkswagen zverejnila náčrt projektu Trinity, ktorý ukazuje rozsiahlu líniu strechy, ktorá pripomína Audi A7. Napriek tomu VW nezverejnil žiadne ďalšie podrobnosti o novom sedane. Názov projektu Trinity je odvodený z latinského „trinitas“ a znamená akúsi trojicu. Teda novo vyvinutú elektrickú platformu, najmodernejší softvér a plne inteligentná, prepojená výroba v hlavnom závode vo Wolfsburgu. Tento závod sa stane centrom najmodernejších, najinteligentnejších a plne sieťovo prepojených výrobných procesov. „Úplne prehodnotíme spôsob výroby automobilov a zavedieme revolučné prístupy. Dôležitú úlohu tu zohráva digitalizácia, automatizácia a ľahká konštrukcia“ hovorí Ralf Brandstätter.

Výbava na požiadanie

Je tiež pravdepodobné, že sa v budúcnosti dočkáme menšieho počtu výbav, resp. variant a hardvér vozidla bude štandardizovaný. Výbavu a funkcie si budeme jednoducho predplácať podobne ako televízne balíky či aplikácie. Toto riešenie výrazne zníži zložitosť výroby. Týmto spôsobom má spoločnosť Volkswagen v úmysle generovať ďalšie príjmy za „služby“ teda nabíjanie, energetické služby a za softvérové funkcie, ktoré si zákazníci predplatia podľa potreby. To by mohlo znamenať, že v budúcnosti nebude závisieť výbava vozidla podľa konfigurácie pri kúpe, namiesto toho budú môcť zákazníci kedykoľvek pridať funkcie do svojho vozidla na požiadanie prostredníctvom digitálneho ekosystému v automobile.

Automatizácia novej úrovne

Okrem toho, že bude mať autonómny systém „úrovne 2+“, bude technicky pripravený na úroveň 4. Úroveň 2+ neexistuje formálnou definíciou, ale ak je sedan vybavený správnym hardvérom, jeho upgrade na systém úrovne 4 by sa mohol uskutočniť pomocou bezdrôtových aktualizácií. „Robíme všetko preto, aby sme autonómne riadenie sprístupnili mnohým ľuďom a vybudovali dopravnú sieť. Týmto spôsobom vytvárame podmienky pre nepretržitú výmenu údajov z nášho vozového parku - napríklad o dopravnej situácii, prekážkach alebo nehodách“, hovorí Ralf Brandstätter. To ľuďom šetrí čas a stres. Po dlhej ceste po diaľnici prichádzate do cieľa oddýchnutí. Pretože vás šofér odviezol na dovolenku alebo po práci domov. „Projekt Trinity sa preto stáva pre našich zákazníkov akýmsi „strojom času“," hovorí Ralf Brandstätter.

Zdroj: Volkswagen