Úspešná aj na Slovensku. Patrí do TOP5 v triede

Toyotu Yaris v roku 2020 na Slovensku kúpilo až 1 356 zákazníkov. Stala sa 4. najpredávanejším autom v triede malých vozidiel. V Európe to má medzičasom rozbehnuté ešte lepšie. Yaris bol za prvý mesiac 2021 najpredávanejší model na trhu. Kúpilo ho 18 tisíc Európanov.

Najbezpečnejšie auto v triede malých áut

4. generácia Toyoty Yaris bola opäť kompletne navrhnutá v Európe pre európsky trh. Najbezpečnejšie auto v triede malých automobilov sa vyrába vo francúzskom Valenciennes a od tohto roka sa jeho produkcia začne aj v závode Toyota Motor Manufacturing Czech v stredočeskom Kolíne, kde sa už vyrába Aygo. Víťazstvo prichádza práve v roku, keď sa výroba Yarisu začne aj v susednej Českej republike, a to vrátane hybridu. Toyota Yaris využíva ako prvý model v segmente novú podvozkovú platformu TNGA (Toyota New Global Architecture). V ponuke motorizácií je nový trojvalcový benzínový agregát 1,5 Dynamic Force s výkonom 121 koní a jeho hybridný variant 1,5 Hybrid Dynamic Force s výkonom 116 koní, ktorý poskytuje vodičovi agilnejšie reakcie, nárast systémového výkonu o 15 % a zníženie spotreby o viac ako 20 %.

Zaujímavá výbava

V interiéri zaujme nový Bi-nokulární prístrojový panel, vyhrievaný volant, inteligentný adaptívny tempomat, bezdrôtová nabíjačka smartfónov, projekčný displej alebo – po prvýkrát pri značke Toyota – centrálny airbag. Súčasťou základnej výbavy je tiež balík bezpečnostných technológií Toyota Safety Sense. Tohtoročného ročníka európskej súťaže Car of the year 2021 sa zúčastnilo 29 automobilových noviniek. Odborná porota zložená zo šiestich desiatok renomovaných motoristických novinárov z nich vybrala sedem finalistov.

Zdroj: Toyota News