Iste, z času na čas sa medzi autami, ktoré so cťou zvládli pol milióna kilákov, nájdu aj autá z iných krajín. Jedná sa však skôr o výnimky, než pravidlo. Ak sa teda bavíme primárne o autách jazdených v Európe. Je celkom možné, že v Severnej či Južnej Amerike to vyzerá inak a veľa áut s nájazdom nad pol milióna sú kúsky domácich značiek. No skutočne francúzske auto, či tie talianske a kórejské sú v tejto disciplíne skôr ojedinelé. No tu je jedno z nich. Citroen C5 2.0 HDi Tourer vlastnené talianom. Je prvý majiteľ, má ho od roku 2008. Teraz je na predaj. Inzeruje ho na mobile.de za 3 300 €. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Toto auto nejazdilo ani tak veľa (ročne), ako skôr veľmi dlho slúžilo. Keď 585 000 km podelíte 13 rokmi, 45 tisíc kilometrový nájazd ročne robí aj mnoho Slovákov či Čechov. Mesačne to predstavuje cca 3750 km, alebo rozrátané na týždeň je to zhruba 940 km. To ozaj nie je nič extrémne. Za ten čas však bežne motorista vymení 2 - 3 autá, respektívne, ak má jedno, nerobí s ním viac než 15 tisíc za rok.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Podľa obrázkov je sotva možné zhodnotiť jeho stav, no predajca tvrdí, že auto dobre pozná, že ho majiteľovi kedysi predal a roky servisoval. Tiež priznáva že pred cca 100 tisíc kilometrami na veľkom rodinnom kombíku vymenili prevodovku. Vtedy bol nájazd cca 470 tisíc km. Ak sa toho auta niekto ujme a nenabúra, zdá sa, že tento konkrétny kúsok mal bez problémov prekročiť 600 000 kilometrov. Iste, na jednej strane to nie je nič unikátne a už vôbec nie rekordérske, ale na francúza určite netradičné.

POZNÁŠ FRANCÚZSKE AUTO S VÄČŠÍM NÁJAZDOM NEŽ 600 000 KM?
  • Nie, také neexistuje - ani táto C5 sa toho nedožije :) ( 14% )

     

  • Nie, ale je možné že také niekto má ( 25% )

     

  • Áno, ale je už trikrát preskladané ( 4% )

     

  • Áno, viem o takom, stále dobre slúži ( 57% )

     

Odpovedalo 255 ľudí