Rok býka

Geely sa zapísalo do Guinessovej knihy veľmi zaujímavým rekordom. Ako oslavu príchodu Čínskeho nového roka vytvorili najväčšiu mozaiku z áut na svete. Až 750 áut Geely Emgrand tvorilo obrovskú podobizeň hlavy býka, pričom vytvorenie mozaiky im trvalo viac než 30 hodín. Autá tmavej farby tvoria hlavu býka, zatiaľ čo svetlé vozidlá predstavujú kontrastné pozadie. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Smernice pre tento typ rekordu hovoria, že mozaika musí byť vytvorená len z áut, pričom vzor, ktorý vytvárajú, musí byť jasne rozpoznateľný pri pohľade zhora. Zároveň nesmie vzdialenosť medzi jednotlivými autami presiahnuť 20 centimetrov a celková mozaika musí pokryť minimálne 3 000 metrov štvorcových. Geely sa podarilo všetky podmienky splniť, pričom ich mozaika býka sa rozprestierala až na 7 070,26 metroch štvorcových, čím si vyslúžili zápis do Guinessovej knihy rekordov. Pod hlavou býka však vytvorili ešte jednu mozaiku s nápisom, ktorý v preklade znamená „2021 čínsky býk“. Celkovo tak použili až 1 339 áut.  

Pre niekoho možno bizarné, no dnes už existujú rekordy takmer na všetko a automobilový svet nie je výnimkou. Ak si trochu zaspomíname, pred pár mesiacmi som informoval o Porsche Taycan, ktoré zase stanovilo nový svetový rekord v najdlhšom drifte elektromobilu. Nuž, pre PR oddelenia je to skvelý materiál. 

Zdroj, foto: Guiness World Records