"Pomôž nám rozhodnúť o nových lokalitách Tesla Supercharger," vyzýva americká firma svojich fanúšikov na webe. Pre hlasovanie potrebujete online účet na webe Tesly. Registrácia je bezplatná pre každého a následne môžete odovzdať hlas pre maximálne päť rozličných lokalít, kde by ste preferovali nové nabíjačky. Zároveň máte príležitosť navrhnúť nové miesta pre ďalšie hlasovanie.

aktuálnom hlasovaní nájdete na zozname aj jedného kandidáta zo Slovenska, a to obec Borinka v blízkosti diaľnice D2. V čase písania tohto článku bola slovenská obec v TOP20 spomedzi európskych lokalít a na konte mala už viac ako tisícku hlasov.

V hlasovaní Tesla Supercharger je v hre aj Slovensko, takto vyzerajú rýchlonabíjačky americkej firmy.  

Na Slovensku od roku 2016

Podľa oficiálnej mapy Tesly dnes nájdete Supercharger v bratislavskom Auparku, v hoteli Kaskady pri Zvolene, v Demänovej či v Košiciach. Tesla sa snaží stavať nabíjačky po celom svete často v blízkostí reštaurácií a obchodných centier, aby mali majitelia počas čakania čo robiť.

Prvé nabíjačky Tesla Supercharger na Slovensku preto otvorili práve v areáli hotelu Kaskády. Stalo sa tak ešte v roku 2016. Prebiehajúce hlasovanie Tesla Supercharger nájdete na tejto stránke.