Úprimne musíme priznať, že zo samotných fotiek nedokážeme rozpoznať, či ide o skutočný vývoj, teda finálne ladenie auta pred jeho uvedením na trh, posledný zber dát i dojmov testovacích pilotov, alebo máme pred sebou len divadlo pripravené pre oko nezainteresovaného diváka.

Nie že by na tom zase tak veľmi záležalo. Máme nakoniec možnosť vidieť to, čo nás zaujíma, teda pripravovaný vrcholný športový produkt Hondy nižšej strednej triedy. Sme skôr ale ochotní uveriť tom, že nejde o samoúčelne zinscenované dianie v boxoch, ale že automobilka jednoducho zverejnila zachytené momentky jedného „obyčajného“ pracovného dňa svojich zamestnancov.

Čo nás zaujalo? Napríklad maskovacia fólia, ktorá sa na tomto aute vyskytuje od počiatku, len sme si pôvodne neuvedomili jej symboliku. Podobne ako nedávno predstavená Škoda Slavia, aj kamufláž CTR tak trochu podľahla móde. V tomto prípade však nejde o abstraktné umenie ale skôr historický odkaz.

Ak sa pozorne pozriete na ten raster, zistíte, že pozeráte na čierny podklad kompletne potlačený červenými písmenami R a zároveň bielymi siluetami predchádzajúcich generácií Hondy Civic Type-R.

Nemenej zaujímavá nám pripadá možnosť porovnať aktuálnu verziu športovej Hondy Type-R s vedľa stojacou budúcou novinkou. Zdá sa totiž, že maskovacia fólia už pod sebou nemá nadbytočný materiál a panely snažiace sa zdeformovať detaily, alebo inak povedané – pozeráme sa na konečný dizajn, ktorý je oproti minulému autu výrazne viac decentný, respektíve menej krikľavý.

A samozrejme zaujímal by nás i bližší pohľad pod prednú kapotu či na podvozok, aby sme zistili, čo je pravdy na tom, že nová CTR dostane pohon všetkých kolies alebo elektrifikovaný pohon. Na tieto detaily si však budeme musieť počkať do budúceho roka. Ten je už potvrdený. Chýba nám akurát presný dátum premiéry, niečo nám ale hovorí (napríklad frekvencia predstavovania maskovaných vývojových prototypov), že to už dlho nepotrvá.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov

zdroj: Honda