O udelení tohto ocenenia rozhodovali medzinárodní novinári z 31 krajín. Po testovacích jazdách, ktoré sa konali v Istanbule, a zhodnotení všetkých faktorov, označili za víťaza malú Corsu, ktorá podľa nich ponúka najlepší pomer ceny a kvality. 

Corsa-e

Tretie víťazstvo pre Corsu

Corsa nie je v ankete o Best Buy Car of Europe žiadnym nováčikom. Vyhrala ju totiž už tretíkrát a zároveň sa stala prvým modelom, ktorý vyhral túto cenu v troch po sebe nasledujúcich generáciách (aj 2007 a 2015).

Corsa-e Rally

„Sme veľmi radi, že sme získali toto ocenenie. Verdikt nezávislých odborných novinárov dokazuje, že Opel Corsa je auto orientované na budúcnosť pre všetkých. Toto vozidlo je najmodernejšie, efektívne, skvele vybavené a prináša dynamickú jazdu. Za cenu, ktorú si môžete dovoliť. Model Corsa je súčasne trojnásobný víťaz organizácie AUTOBEST a ukazuje, že s každou novou generáciou vozidiel plníme náš sľub sprístupniť špičkové technológie širokej škále kupujúcich,“ to boli pochvalné slová od generálneho riaditeľa Opel, Michaela Lohschellera.

Opel odštartoval tento rok elektrifikáciu svojho portfólia s plug-in hybridom Opel Grandland X, ku ktorému sa neskôr pridala Corsa-e. Opel tvrdí, že všetky ich modely budú do roku 2024 elektrifikované a zákazníci si tak budú môcť zvoliť „e“ verziu každého modelu. Poznáme už aj najbližšie plány elektrifikácie. Dodávka Vivaro-e by mala prísť na trh v priebehu budúceho roka a elektrifikované verzie modelov Opel Combo Life, Combo Cargo a Zafira Life v roku 2021.

Zdroj: tlačová správa