Cenovo dostupný Koenigsegg? Ani omylom

Cieľom Koenigseggu je vytvoriť lacnejší a relatívne vysoko-kapacitný model. Prihliadnuc na to, že ide o Koenigsegg, „vysoko-kapacitný“ bude pravdepodobne znamenať niekoľko sto kusov. Čo sa týka „nižšej ceny“, tá by sa mala pohybovať okolo hranice 625 000 -  700 000 eur a aj keď ide o nižšiu cenu ako pri predchádzajúcich modeloch, auto pre normálneho smrteľníka to nebude. Detaily pripravovaného superšportu zatiaľ nie sú známe, no podľa magazínu Autocar by mal tajomný superšport dostať 5-litrovú V8 twin turbo a dokonca by mal byť tento model aj elektrifikovaný. Aj keď nie som veľký fanúšik elektromobilov, elektrifikované superšporty mám veľmi rád. Uvidíme, čo nám Koenigsegg predstaví.  

Objavili sa informácie, že Koenigsegg na vývoji superšportu pracoval posledných pár rokov, no vzhľadom na určite veľmi nákladnú výrobu Jeska nemal dostatok finančných prostriedkov na jeho dokončenie. To sa ale teraz zmenilo. Spoločnosť National Electric Vehicle Sweden (NEVS), vlastnená Číňanmi, kúpila 20 % podiel v Koenigseggu, čo naznačuje, že fámy o elektrifikovanom superšporte by mohli byť pravdivé. Koenigseggu to dodá nemalé prostriedky na expanziu, či už v zmysle rozšírenia svojho zázemia alebo dokončenia rozbehnutých projektov.

Koenigsegg plánuje zvýšiť produkciu

Minulý rok vyrobili len 18 áut, čo je vcelku pochopiteľné vzhľadom na to, že ich zázemie je v porovnaní s Ferrari alebo Lamborghini veľké asi ako garáž. Hranicu na nasledujúce roky si stanovili na 100 kusov ročne a prispieť má k tomu okrem finančnej injekcie od NEVS aj pripravovaný superšport. 

Zdroj: carbuzz.com