TCR Europe + Hyundai i30 N TCR

Počas takmer hodinovej tlačovky predstavil Maťo Homola plány pre sezónu 2020. Podľa očakávaní ho opäť uvidíme za volantom okruhového špeciálu Hyundai i30 N TCR v seriáli TCR Europe. Jedinou zmenou tak bude tím. Maťa uvidíme vo farbách špičkového talianskeho tímu BRC Racing Team, ktorý získal v rokoch 2018 a 2019 jazdecké tituly vo WTCR s jazdcami Gabriele Tarquini a Norbert Michelisz. Tento tím okrem iného stál pri samotnom zrode i30 N TCR, a tak ho môžeme pomaly označiť aj za polotovárenský. Tímovým kolegom Maťovi bude maďarský jazdec, Dani Nagy.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Spolupráca s Hyundaiom tak pokračuje a Maťo by mal mať ideálne náčinie na boj o popredné priečky. Okrem samotného Hyundaiu podporuje Maťa Homolu aj OMV, Homola – autoservisná technika, či Molpir, ktorých logá uvidíme aj na samotnom aute. 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 3 obrázkov

Virtuálne šampionáty

Štart šampionátu TCR Europe je naplánovaný na 13. septembra 2020 v belgickom Zolderi. Nasledovať by malo ďalších 5 víkendov v Monze, Barcelone, Spa-Francorchamps, na okruhu Paul Ricard a Jarama. Dovtedy Maťa uvidíme hlavne vo virtuálnych pretekoch, kde má poriadne nabitý program. Okrem MSR v digitálnom motoršporte, ktoré odštartovali včera (27.4.), sa účastní aj seriálu FIA WTCR eSPORTS, ktorý je mixom najlepších simulátorových pretekárov a reálnych pretekárov z prostredia WTCR. Čaká ho aj seriál ESET iSeries, 24h Le Mans a TCR Europe Sim Racing, ktorý už ale bude určený len pre reálnych pretekárov TCR Europe. Tí si tak budú môcť zmerať sily, ešte pred samotným začiatkom reálneho šampionátu, pričom nebude chýbať ani online stream, ktorý bude vysielať TCR Europe. 

My Maťovi držíme palce a želáme veľa úspechov ako v reálnej sezóne 2020, tak aj vo virtuálnej.