Športová divízia automobilky Mercedes-Benz si v tomto roku pripomína 55. výročie svojho založenia. Pri tejto príležitosti odhalila v marci špeciálnu verziu off-roadu G 63, v apríli sa do rodiny Edition 55 pridala dvojica súrodencov A 35 a CLA 35. V rovnakej forme teraz prichádzajú aj silnejšie modely označené číslom 45.

Tieto špeciálne modely majú štandardne aerodynamický balík, ktorý zahŕňa zadný spojler a detaily na oboch nárazníkoch. Množstvo prvkov nesie čierny lak. Samotná karoséria môže byť „vesmírna čierna“ alebo „digitálna biela“, pričom kontrastom sú fólie s erbom AMG na bočných stranách vozidla. Disky kolies majú priemer 19 palcov a matnú titánovú farbu.

Interiér vyznáva kombináciu čiernej a červenej farby, pričom štandardne obsahuje sedadlá AMG Performance. Motív 55. výročia nájdeme na volante, palubnej doske i koberčekoch. Medzi špecifické detaily spadá pochrómované viečko palivovej nádrže, ako aj označená plachta na zakrytie vozidla v garáži.

Dostupné budú do decembra

Čo za tieto extra prvky Mercedes chce? Príplatok za vyhotovenie Edition 55 je pri oboch autách 12 720 eur, v prípade hatchbacku A 45 tak cena dosahuje 82 134 eur bez ďalších príplatkov. Obdobne je to v prípade triedy CLA. Automobilka pravdepodobne nebude limitovať výrobnú sériu, objednávky na jubilejné modely plánuje prijímať do decembra tohto roka.
 

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 6 obrázkov

Mercedes-AMG si teda svoje narodeniny pripomína špeciálnou edíciou ostrých kompaktov a predpokladáme, že nejde o posledných členov skupiny Edition 55. Nemci si však prichystali aj čosi výnimočnejšie. Pripravili 55 kusov okruhovej beštie AMG GT Track Series a nedávno ukázali predobraz svojej elektrickej budúcnosti v podobe konceptu Vision AMG.

Zdroj: Mercedes-Benz