Kým v prípade značky Ferrari výroba jedinečného modelu na konkrétnu objednávku prekvapí málokoho, Mercedes-Benz sa v tomto smere veľmi neangažuje. V najbližších dňoch to však zmení vozidlo s označením Will.I.AMG. Ako našepkáva toto meno, podieľal sa na ňom Will.I.Am známy z kapely Black Eyed Peas.

Tento americký spevák založil už pred desiatimi rokmi spoločnosť Iamauto, s ktorou mal veľké ambície. Zatiaľ však zostali nenaplnené. Verejnosť zatiaľ vie len o hŕstke upravených vozidiel, ktoré sám hudobník pri niektorých príležitostiach využíva. Všetky vyvolávali pre svoj bizarný dizajn zdvihnuté obočia. Vyzerá to tak, že najnovší projekt značky Mercedes na tom bude rovnako.

Kupé s tvárou hranatého Géčka

Nemecká automobilka zverejnila okrem fotiek aj video, ktoré lepšie poodhaľuje krivky kupé. Jeho základom je pravdepodobne dvojmiestny superšport Mercedes-AMG GT. Zadok však čerpá z päťdverovej verzie, rovnako ako časť predného nárazníka. Kontroverzie však nepochybne vzbudí najmä maska chladiča lemovaná kruhovými svetlometmi. Will.I.AMG príde na svet s tvárou triedy G, teda hranatého off-roadu.

Na upútavke vidieť aj disky kolies typu Monoblock, delenú presklenú strechu či dvere otvárané proti smeru jazdy. Lepší pohľad nám Mercedes ponúkne už čoskoro. Premiéra tohto jedinečného projektu je naplánovaná na 5. máj, kedy sa asi dozvieme aj nejaké detaily o technickej stránke či partnerstve speváka a nemeckej automobilky.

Zdroj: Mercedes-Benz