Obchvat Sabinova postavia za 36 mesiacov

"Nápad, či vízia s ktorou prišli pred vyše 20-timi rokmi naši bývalí kolegovia, zamestnanci MsÚ a začali spolu s kompetentnými orgánmi konať, sa dnes (včera, pozn. red.) posunul míľovými krokmi dopredu. Nastal vzácny okamih poklepania základného kameňa začínajúcej stavby pod názvom: I/68 SABINOV, preložka cesty," uviedol na Facebooku primátor mesta Sabinov Michal Repaský.

Podľa slov primátora od vzniku myšlienky obchvatu mesta sa ukázalo, že jeho výstavba je naozaj potrebná. "Každý rok sa zvyšovala hustota premávky cez naše mesto," okomentoval s dovetkom, že mestá a obce takúto dopravnú infraštruktúru jednoducho potrebujú. Zhotoviteľom stavby je firma Hochtief a investorom Slovenská správa ciest.

Nová cesta prvej triedy má byť hotová o 36 mesiacov, bude mať dĺžku zhruba 10 kilometrov. "Stavba sa v podstate začala už minulý rok výrubmi. Zatiaľ ide všetko podľa plánu a predpoklad je, že o tri roky stavbu dokončíme a odovzdáme,“ cituje Denník N riaditeľa firmy Hochtief SK, ktorým je Rastislav Pauliny. Nový úsek cesty postavia za takmer 89 miliónov eur.

Zdroj: FB - Michal Repaský / Denník N, TASR

Foto - ilustračné: SSC